Europees Recht

Nederland is een lidstaat van de Europese Unie. Veel Nederlands recht is afgeleid van Europees recht en Europees recht kan ook rechtstreekse toepassing hebben in Nederland. Als gevolg van de Europese integratie bestaat er dan ook een grote kans dat u als ondernemer met Europees recht geconfronteerd wordt.

Binnen de Europese Unie kennen we de vier vrijheden: vrij verkeer van personen, diensten, goederen en kapitaal. De lidstaten zijn niet bevoegd om op een discriminerende wijze in te grijpen in de vier vrijheden. Deze vrijheden worden nader uitgewerkt in verschillende richtlijnen en verordeningen. Law & More kan u hieromtrent adviseren, bijvoorbeeld indien u vragen heeft omtrent de toepassing van een richtlijn of verordening of omtrent de verhouding tussen Nederlands en Europees recht.

Het is bedrijven binnen de Europese Unie bovendien niet toegestaan om de concurrentie te beperken, belemmeren of vervalsen. Bij het maken van afspraken met concurrenten en het sluiten van agentuur- en distributieovereenkomsten moet dan ook rekening gehouden worden met het Europese recht, zodat hier geen inbreuk op gemaakt wordt. De specialisten van Law & More zijn volledig op de hoogte van de Europeesrechtelijke regels en kunnen u helpen met het opstellen van overeenkomsten en het voeren van procedures indien er geschillen optreden. Ons team staat ook voor u klaar wanneer u te maken krijgt met grote fusies of overnames waarop het Europese recht van toepassing is.

No-nonsense mentaliteit

Het team van Law & More denkt met u mee en kijkt verder dan enkel de juridische aspecten. Tot de kern van het probleem komen en het vervolgens doelgericht aanpakken, daar gaat het om. Dankzij onze no-nonsense mentaliteit en jarenlange ervaring kunt u bij ons rekenen op nauw betrokken en efficiënte juridische ondersteuning.

Contact

Heeft u vragen of een probleem met betrekking tot het Europees recht? Voelt u zich dan vrij om contact op te nemen met mr. Tom Meevis, advocaat bij Law & More via tom.meevis@lawandmore.nl of mr. Maxim Hodak, advocaat bij Law & More via maxim.hodak@lawandmore.nl of bel ons op +31 (0)40-3690680.