Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Bescherming van onze privacy wordt in de huidige maatschappij als steeds belangrijker ervaren. Dit komt onder andere door de digitalisering, waarbij informatie steeds vaker in digitale vorm verwerkt wordt. Digitalisering brengt echter ook risico’s met zich mee. Om onze privacy te waarborgen, is daarom privacywetgeving in het leven geroepen.

Het privacyrecht ondergaat op het moment een grote verandering door de inwerkingtreding van de AVG. Met de komst van deze verordening kennen we voortaan in de gehele Europese Unie dezelfde privacywetgeving. Dit heeft grote gevolgen voor ondernemers, die rekening moeten gaan houden met strengere eisen voor data protectie. De AVG versterkt de positie van betrokkenen door hen nieuwe privacyrechten te geven en hun bestaande rechten te versterken. Organisaties die persoonsgegevens verwerken krijgen bovendien meer verplichtingen. Voor ondernemers is het van belang om zich op deze veranderingen voor te bereiden, temeer omdat de straffen die opgelegd kunnen worden bij niet naleving van de AVG ook hoger worden.

Heeft u advies nodig omtrent de overgang naar de AVG? Wilt u een compliance check uit laten voeren om ervoor te zorgen dat uw voldoet de alle eisen uit de AVG? Of bent u bang dat uw eigen gegevens onvoldoende beschermd zijn? Law & More is op de hoogte van alle ontwikkelingen met betrekking tot het privacyrecht en helpt u om uw organisatie zo in te richten dat voldaan wordt aan alle eisen uit de AVG.

No-nonsense mentaliteit

Het team van Law & More denkt met u mee en kijkt verder dan enkel de juridische aspecten. Tot de kern van het probleem komen en het vervolgens doelgericht aanpakken, daar gaat het om. Dankzij onze no-nonsense mentaliteit en jarenlange ervaring kunt u bij ons rekenen op nauw betrokken en efficiënte juridische ondersteuning.

Contact

Heeft u vragen met betrekking tot het privacyrecht of wilt uw weten wat Law & More voor u kan betekenen? Voelt u zich dan vrij om contact op te nemen met mr. Tom Meevis, advocaat bij Law & More via tom.meevis@lawandmore.nl of mr. Maxim Hodak, advocaat bij Law & More via maxim.hodak@lawandmore.nl of bel ons op +31 (0)40-3690680.